Algehele gezondheid met het Dash dieetplan

      Geen reacties op Algehele gezondheid met het Dash dieetplan

Een revolutie in de wereld van gezondheid en diëten wordt gevormd door het Dash dieetplan. Dit uitgebreide dieet heeft niet alleen gewichtsverlies tot doel, maar pakt de algehele gezondheid aan.

Van hart- en vaatziekten tot diabetes en van obesitas tot een te hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol. Met het Dash dieet werk je aan een gezondere versie van jezelf. En dat door op voeding te letten.

 

Revolutionair

Het Dash dieet is revolutionair te noemen, omdat het – als eerste dieet – niet alleen richt op afvallen. Afvallen is slechts een secundair doel. Het primaire doel is om de totale gezondheid te verbeteren.

Dat is nieuw.

Geen enkel ander dieet richt zich op de algehele fysieke gezondheid. Op zich is de gedachtegang logisch. Want wie te maken heeft met overgewicht, heeft in veel gevallen ook te maken met een van de volgende symptomen of verschijningen:

  • Een te hoge bloeddruk;
  • Een te hoog cholesterol;
  • Een te hoge suikerspiegel (diabetes);
  • Hart- en vaatziekten.

Door dus bij de bron te beginnen, neem je niet alleen het afvallen mee, maar ook de andere welvaartsziekten. Want het is duidelijk dat het Dash dieetplan zich wapent tegen wat we welvaarsziekten mogen noemen.

 

Welvaart heeft ziek gemaakt

Het mag duidelijk zijn, met ruim 50% van alleen al de Nederlandse bevolking, is overgewicht wereldwijd een groot probleem. Ook oorzaak nummer 1 van sterfte (zeker vroegtijdig).

De redenen daarvoor zijn toe te schrijven aan hoe goed we het eigenlijk hebben. Voeding is niet meer zozeer een primaire levensbehoefte, maar ook een luxemiddel geworden. We jagen niet meer achter ons vlees aan, we plukken niet meer onze groenten en ons fruit, maar we kopen alles kant-en-klaar in de supermarkt.

Het feit dat zoveel voedsel beschikbaar moet zijn, heeft natuurlijk nadelen. Er worden allerlei toevoegingen aan gedaan (denk aan de E-nummers, koolhydraten, suikers, smaakstoffen en ga zo maar door) waardoor voeding niet meer natuurlijk is.

We eten met zijn alleen veel te ongezond, veel te vet en teveel koolhydraten. Dat maakt ons niet alleen dik, maar zorgt ook voor hartproblemen, een te hoge bloeddruk en een te hoog cholesterolgehalte. In veel gevallen leidt het ook direct tot een te hoge suikerspiegel.

 

Wat doet het Dash dieet?

Het Dash dieetplan is de uitkomst voor mensen die zich intussen aangesproken voelen. Dash helpt je om kritisch naar je huidige voedingspatroon te kijken. Het helpt je om inzicht te krijgen in hoe je eet en drinkt, hoe je omgaat met stress en hoe ongezond je eigenlijk bezig bent.

In plaats van een roofbouw op je lichaam te plegen, ga je ermee aan de slag om gezonder te leven. Dash dieetplan helpt je daarbij door schema’s en informatie te geven, maar ook met behulp van boodschappenlijstjes en recepten.

 

Dash dieet iets voor jou?

Wil je niet alleen overgewicht aanpakken, maar ook gezonder gaan leven? Je cholesterol weer op normale hoogte krijgen, je bloeddruk laten dalen, leren hoe om te gaan met stress en hoe te leven met diabetes?

Dan is het Dash dieetplan een allesomvattend plan dat je niet alleen helpt op streefgewicht te komen, maar ook zorgdraagt voor een algehele gezondheid.

Het Dash dieet is een revolutie die nog lang van zich zal laten horen.