Afrekenen met migraine? Volg een migraine dieet!

      Geen reacties op Afrekenen met migraine? Volg een migraine dieet!
Reken af met migraine. Dieetkompas ontwierp een dieet.

Heb jij ook met regelmaat last van migraine? Je bent niet de enige. Migraine is die vervelende hoofdpijn die je al van tevoren aan voelt komen en waar je dan niet aan lijkt te kunnen ontkomen. Maar dat is niet helemaal waar! Dieetkompas heeft namelijk een serieus migraine dieet ontworpen. Met dit dieet is het mogelijk om het tij te keren en te voorkomen dat migraine doorzet. In het geval van migraine kan het er zelfs voor zorgen dat de klachten verminderen.

We spraken hierover met Sylvia Giessen, die het idee voor Dieetkompas uitdacht.

Rodolfo Low

Rodolfo Low is de persoon op wiens theorie het migraine dieet van Dieetkompas is gebaseerd. Hij is een chemicus in de Verenigde Staten die zelf ook last had van migraine. Hij deed vervolgens een onderzoek bij zichzelf en vond steeds meer mensen die zich ook lieten onderzoeken. Low deed een aantal ontdekkingen over hoe voeding migraine kan uitlokken en juist kan voorkomen.

Deze ontdekkingen schreef Low op in diverse boeken, waarvan ‘Victory over Migraine’ waarschijnlijk de meest bekende is.

Laag bloedsuikergehalte

De conclusie van Victory over Migraine is dat een lage bloedsuiker stofjes vrijkomen die als triggers werken voor het activeren van migraine. Rond je zenuwbanen worden dan bloedcellen opgezet die op de zenuwen gaan drukken. Dat zorgt voor de pijn die zo kenmerkend is voor migraine. Het gaat er bij het migraine dieet dan dus vooral om dat je zorgt dat je bloedsuikerspiegel niet te laag wordt. Dat kun je reguleren door je voeding aan te passen.

Het migraine dieet

Het volledige migraine dieet is te lezen op Dieetkompas. Het kan veel verschil maken voor mensen die momenteel last hebben van migraine. Het fijne is ook dat het kan voorkomen dat migraine erger wordt. Een aantal richtlijnen van het migraine dieet mogen we van Dieetkompas voor je op een rijtje zetten:

  • Eiwitten spelen een belangrijke rol. Liefst al bij het ontbijt. Ze zorgen voor veel energie en je hoeft niet bang te zijn dat ze insuline aanmaken. Eiwitten helpen je bloedsuikergehalte op peil te houden.
  • Spreid je maaltijden en snacks om de 2 tot 3 uur, om een gebalanceerd eet- en drinkritme aan te houden. Op die manier voorkom je disbalans en krijgt migraine minder kans om te groeien.
  • Vermijd suikers of vul suikers aan met meer eiwitten.
  • Ga voor omega 3-verzuren, eiwitten, magnesium en zo min mogelijk koolhydraten tijdens je maaltijden. Wissel hierin af, want de stofjes hebben allemaal een eigen positieve bijdrage op het verhinderen van migraine.
  • Hydrateren is erg belangrijk en dus wordt geadviseerd om ook veel water te drinken. Daarmee worden afvalstoffen afgevoerd en krijgt je lichaam de kans zich te herstellen. Ook voor je bloedsuikerspiegel is dat een groot voordeel.

Conclusie

Het migraine dieet is door iedereen te volgen en doet meer dan alleen de kans op migraine afnemen. Het is een leidraad voor gezonder eten en drinken en zal dus ook zorgen voor een algehele betere kwaliteit van leven.

Omdat er veel onderzoek naar migraine wordt gedaan en er nog weinig oplossingen te vinden zijn, is dit dieet wellicht een mooie tussenkomst. En baadt het niet, dan schaadt het niet.